Novice

Kolesa BANSHEE

Kolesa BANSHEE

Kratka predstavitev znamke Banshee Bikes, ki bo kmalu na voljo tudi v Kilaskute shopu. Podjetje Banshee Bikes je bilo ustanovljeno daljnega leta 2001, kje drugje kot v legendarni Kanadski provinci »North Shore«, lokaciji, ki je povezana z nešteto uspešnimi MTB zgodbami.  Podjetje vodijo direktror JayMacNeil ter solastnika Keith Scott in Dennis Beare. Keith Scott je vodilni dizajner ter inžinir pri Banshee Bikes, Dennis Beare pa je zadolžen za marketing. Na prvi pogled se zdi ekipa majhna, zgolj trije ljudje na vodilnih položajih, vendar pa gre za tesno povezano ekipo, pri kateri rezultati govorijo sami zase. Vsi trije so strastni gorski kolesarji in dolgoletni prijatelji, skupaj se odpravljajo na ture in nemalokrat prav tam najdejo nove ideje za oblikovanje in izboljšavo koles. Ali kot bi  Dennis Beare dejal: »A Banshee truly is a bike designed for riders by riders.«

Kolesa

Banshee Legend

»Ko sem zasnoval to kolo, je bil moj cilj oblikovati najhitrejše tekmovalno kolo, ne glede na ceno ali čas, ki mi ga bo tak projekt vzel (Keith Scott). Gre za Banshee-jevo kolo z največ hoda (200mm), namenjeno najbolj neprijaznemu ter brutalnemu terenu in je več kot sposobno, da si ga popolnoma podredi.

1

Banshee Darkside

Legend-ov mlajši bratec ima za odtenek manj hoda(180mm) ustvarjen pa je predvsem za igrivo vožnjo po parkih, vendar še vedno več kot sposoben, da se spopade s kakšnim bolj divjim terenom. Velikost koles je 26″ saj je po duši bolj  freeride naravnan, vendar obstaja tudi možnost predelave na 27,5″, potrebna je le menjava dropoutov.

2

Banshhe Rune

Kolo je namenjeno predvsem disciplini enduro, čeprav ima okvir z »zgolj« 160mm hoda, so si mnenja enotna, da imaš na njem zaradi genialnega vpetja zadnje nihajke občutek, kot da upravljaš s DH kolesom. Kombinacija še bolj položnega kota vilice ter 10mm več hoda zadaj, kot ga je imel njegov predhodnik, predstavlja idealno kolo za vse tiste kolesarje, ki potrebujejo orodje za doseganje maksimalnih hitrosti ter vrhunskih rezultatov.

3

Banshee AMP

DJ kolo je lahko, hkrati pa zmožno prenesti vse udarce, ki jih prinaša ta disciplina. Narejeno je iz  lahkega aluminija (7005 T6), ki pa je hkrati tudi zelo trpežen. Okvir se je že mnogokrat izkazal, zato postaja čedalje bolj priljubljen med kolesarji, to nenazadnje potrjuje tudi dejstvo, da ga uporablja Matt Jones, en izmed najbolj perspektivnih angleških tekmovalcev v DJ disciplini.

4

Poglej, kako se BANSHEE obnese v praksi!

Viri:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *