Novice

Kolesarske počitnice v Barceloni

Zaradi premalo snega smo se Jaka (Hartman), Jan (Fučka), Matej (Žan), Maks (Bernard) in jaz odločili, da zimske počitnice preživimo v evropski bajkerski meki, Barceloni.  Karte za letalo smo kupili približno mesec pred odhodom in za njih sprva plačali 111eur. Malce se je zapletlo na letališču v Barceloni, kjer smo zaradi koles morali doplačati še 45eur.

Iz Ljubljane smo štartali v petek ob pol treh popoldan. Do letališča v Tervisu nas je peljal Jakov oče. Vožnja je hitro minila zato smo na letališču čakali dobrih  pet ur. Na italjanski strani je odaja prtljage potekalo brez problema in po uri in pol vožnje z letalom smo prispeli v enaindvajset stopinjsko Barcelono. Na letališču nas je pobral gospod, pri katerem smo stanovali in nas peljal približno 45km severo zahodno od centa Barcelone v malo mestece Premio de Mar.

V Premiji smo ostali 9 dni. Stanovali smo tik ob plaži, kjer smo bili od La Pome odaljeni slaba 2 kilometra – morje, sonce, bike park – kaj si človek sploh še lahko želi?

Vsak dan je potekal po naslednjem ritualu: Zjutraj smo se zbudili ob osmih, si nadeli opremo in se odpravili proti Premiji de Dalt, kjer je stal Bikepark La Poma. Na poti smo se vstavili v trgovini, kjer smo kupili kruh, salamo in krofe za energijo.  Po 15 minutah gonjenja v hrib smo prispeli v raj na zemlji. Cene kart so dokaj ugodne: 5eur za dirt park, 3eur za skatepark in 5eur za  foam pit. V La Pomi smo pozajtrkovali in pričili z furanjem.

Imeli smo malo smole z vremenom. V Barceloni je februarsko vreme je dokaj vetrovno in teperature se gibljejo od petnajst do osemnajst stopinj celzija. Imeli le dva dni brez vetra. Preostale dni smo furali od desetih zjutraj do enih popoldan in nato  zvečer od pol petih pa tja do teme. Preostanek dneva smo probavali nove trike v foam pit in vozili speed and style progo, ki je bila v zaveterju.

V La Pomi smo srečali veliko znanih obrazov kot so: Sam Pilgrim, VVC Force crew,  Adolfa Silvo, Jakub Vencl, JB Peytv, Martin Söderström, Max Fredriksson, Andreu Lacondeguy, Makken Haugen. Lahko rečem, da smo imeli »all-star sešne«.

Po končanem furanju smo se ustavili v super marketu, kjer smo kupili večerjo, to so bila ponavadi jajca in slanina (ker smo bili v ekipi sami gurmani). Večerne čas je bil namenjen video analizi in chillanju na terasi s hladnim pivom.

Seveda nismo celega dopusta preživeli v La Pomi. Vzeli smo si dan in se z vlakom odpeljali v center Barcelone, kjer smo obiskali znane street spote in si ogledali Sagrado Familijo, cerkev ki jo gradijo že 150 let samo iz prostovoljnih prispevkov .

Tisti bolj vizualni, ki vas zanima, kako smo se imeli, pa si poglejte še foto galerijo in video edit.

Jon Šolar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *