Novice

Back to the future

Zgodovina Kilaskute

//Ime »Kilaskute« je bilo v zgodovinskih virih prvič omenjeno leta 2008, ko se je skupina mladih nadobudnih kolesarjev odločila, da postavijo svoj bike park v Ljubljani.//

Prvi park je bil postavljen na lokaciji, ki je od trenutnega parka oddaljena 500m. Za dostop do parka je bilo potrebno prečkati potok, kar je pripeljajo do prvih izkušenj v gradbeništu, bolj natančno v gradnji mostov (seveda z bando, da ne bi kdo po nesreči v potoku opral kolesa).

1

Začetek objektov, namenjenih vožnji, je predstavljal »pump track«, ki zaradi naklona terena ni bil krožen, vendar je s svojo dolžino in razgibanostjo omogočal zabavne začetke učenja osnov vožnje.

2   3

V istem času se je tudi porodila ideja o postavitvi foampita, ki je bil v tistem času en izmed redkih v Sloveniji. Z malo optimizma je nastal ogromen bazen, ki je čakal samo še na peno.

4

 

 

Z uskladitvijo idej in do tedaj postavljenih objektov smo se odločili poiskati bolj dostopno lokacijo, na katero bi bilo možno dostopati tudi z avtomobili in delovnimi stroji. Preselili smo se na novo lokacijo na Ižansko cesto.

Najprej smo naredili nov foampit (ki ga je uničil zob časa, RIP)…

5

…nato linijo dirtov…

6

…pump track.

Fotografija0288

 

Leta 2009 je bil nov bike park prvič vozen, v naslednjih 6ih letih se je počasi spreminjal, objekti so se večali in izboljševali. Leta 2015 je prišlo do celovite prenove, ki je pripeljala do trenutnega izgleda parka.

2009                                                                                                                                   2015

7 8

V letu 2016 načrtujemo še izboljšave glede ohranjanja hitrosti, ki bo omogočila, da bo vožnja po parku še bolj zanimiva in vznemirljiva  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *